A DUNSZT Iparcikk Gyártó és Kereskedelmi Kft. több mint 60 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. A projekt a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” pályázati kiírás keretében valósul meg. A projekt összköltsége meghaladta a 121 millió forintot.

 A társaság családi tulajdonban lévő, 25 éves múltra visszatekintő, műanyag termékek, elsősorban műanyag vödrök gyártásával foglalkozó társaság. A projekt technológiai- és raktárkapacitás fejlesztésére irányult, amelynek segítségével a társaság raktározási kapacitása és gyártási volumene növelhetővé vált.

 A társaság a verseny- és adaptációs képességének folyamatos javítására törekszik, melynek az önköltségi szintek csökkentése és a gyártási volumen növelése mellett a hatékonyság javítása az elsődleges célja. Ezen felül a piaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik a társaság. Ennek érdekében valósította meg technológiai fejlesztését, melynek segítségével jelentős lépést tud tenni a versenyképességének további növeléséhez.

A projekt során megépítésre került egy 434,92 m2 alapterületű raktár és előkészítő csarnok a társaság tulajdonában lévő területen található gyártócsarnok mellé. Az új épület lehetőséget biztosít a társaság raktározási és gyártási kapacitásának bővítésére.

Az eszközbeszerzés során 1 db Arburg Műanyag fröccsöntőgép 420C 1000-290 Golden Edition, 2 db Wittman W808 termékeltávolító szervo robot, 1 db PSM-1862/560 ml edény fröccsöntő szerszám, 1db PSM-1861/280 ml fedél fröccsöntő szerszám és 1 db Arburg Allrounder 470H 1000-400 Műanyag fröccsöntőgép került beszerzésre és üzembe helyezésre.

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta gyártási volumenét.

 

DUNSZT Iparcikk Gyártó és Kereskedelmi Kft. (2220 Vecsés, Széchenyi út 60.ép.) Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére tárgyú pályázat keretében "Innovációs gépbeszerzés a Dunszt Kft. Vecsési telephelyén" címmel, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből, 13,494 millió forint támogatásban részesült, a beruházás értéke nettó 20,761 millió forint.

A pályázat azonosító száma: KMOP-1.1.4-11/B-2011-0273

A projekt megvalósítási helye: 2220 Vecsés, Széchenyi út. 60.ép., Hrsz. 0182/92.

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. www.magzrt.hu.

A DUNSZT Kft. Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére címmel nyújtott be pályázatot. Cégünk 1989 óta végzi műanyag termékek gyártását Vecsésen.

A fejlesztés során az eddigi műszaki és technológiai hiányosságokat szüntettük meg, egy címkenyomó berendezést, egy konfekcionáló gépet és egy vödörfülező gépet szereztünk be.

A berendezések speciális gyártó eszközök, mellyel eddig társaságunk nem rendelkezett.

A vödörfülezővel felváltjuk az eddigi kézzel végzett munkafolyamatot, így nagyobb hatékonysággal, kisebb selejttel számolunk. A konfekcionáló géppel PE tömlőből feltekercselt fóliából tasakot és zsákot tudunk előállítani, így új csomagoló termékekkel jelenünk a piacon. A címkéző gép a doboz anyagába viszi fel a címkét, ez Magyarországon egy teljesen új technológia.

Az új eszközökkel a ráfordított idő jelentősen csökkeni fog, mely egyben minőségi javulás mellett, jelentősen hatékony termék előállítást is eredményez. A társaság a megvásárolt gépekkel szélesebb spektrumban tudja kiszolgálni vevői és partnerei igényeit.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A társaságunk a gyártást mindenkor korszerű eszközökkel és gépekkel kívánja kiszolgálni, mivel ez lehet a garancia versenyképességünk és költséghatékonyságunk javulására.

A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépeknek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedni fog. A fejlesztést a vecsési telephelyünkön valósítottuk meg, mely fejlesztés elősegíti a jelenlegi munkahelyek megtartást.

 

 

2013.február 11.

A DUNSZT Iparcikk Gyártó és Kereskedelmi Kft., 28,1 millió forint uniós támogatást nyert el a Komplex vállalati technológia fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 80,4 millió forint összköltségvetésű beruházásból eszközbeszerzés valósult meg.

A Dunszt Kft. jogelődjein keresztül 1989 óta végzi műanyag termékek gyártását Vecsésen.

A projekt keretén belül a társaságunk komplex vállalati technológia fejlesztése céllal nyújtott be pályázatot, melyet a csomagolóanyag gyártásra és raktározási kapacitásira fordított. Társaságunk stratégiai célkitűzése a megszerzett piaci részesedésének megőrzése.

A társaságunk termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordít a piacon megjelenő újabb és újabb fogyasztói igényekre, emellett pedig folyamatosan és magas minőségi szinten szolgálja ki az ügyfeleit. Növelni kívántuk a gyártási volument, ez alapján a projekt célja a szükséges ingatlan- és technológiai kapacitás megvalósítása volt.

2012.07.09.-én Vállalkozási szerződést kötöttünk a raktárcsarnok bővítésére vonatkozóan. A Pallér Csarnok Kft. a szerződés szerinti feladatokat rendben és határidőre elkészítette. Az építés műszaki átadása 2012.12.14.-én megtörtént, több részletben történt a kifizetés a végszámlát 2012.12.21.-én utaltuk át. 2013.01.18.-án a használatbavételi engedély jogerőre emelkedett. Az új épület közel 433 m2. 2012.01.13.-án a fröccsöntő szerszámok megrendelésével megkezdtük a projektet. A szerszámokat az elkészülésük után szállították le, az utolsó beérkezésekor 2013.02.11.-én kezdtük meg a használatukat. Több részletben fizettük a számlákat, az utolsót 2013.02.18.-án utaltuk el. A zsáktöltő gépet 2012.03.19.-én rendeltük meg, 2012.07.24.-én vettük át. Az automata termékkiszedő, összerakó, elhordó tároló rendszert 2012.03.20.-án rendeltük meg és 2013.01.30.-án helyeztük üzembe.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárulnak a társaságnál a versenyképes szolgáltatás kialakítására, a korszerű géppel és technológiával végzett munka, magas minőségű volumen növekedés és gyártási kapacitás bővülését teszi lehetővé.

A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépeknek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedési tendenciát mutat, a projektet a vecsési telephelyünkön valósítottuk meg.

Társaságunk a fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette, ezért a fejlesztés befejezésével azonnal integrálódott a napi működésébe. Megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezünk a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. Az elsődleges célunk a technológiai fejlesztése és a versenyképesség javítása mellett, az erőforrások hatékony hasznosítása volt.