2013. április 24., szerda 09:07

"Innovációs gépbeszerzés a Dunszt Kft. Vecsési telephelyén"

 

DUNSZT Iparcikk Gyártó és Kereskedelmi Kft. (2220 Vecsés, Széchenyi út 60.ép.) Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére tárgyú pályázat keretében "Innovációs gépbeszerzés a Dunszt Kft. Vecsési telephelyén" címmel, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből, 13,494 millió forint támogatásban részesült, a beruházás értéke nettó 20,761 millió forint.

A pályázat azonosító száma: KMOP-1.1.4-11/B-2011-0273

A projekt megvalósítási helye: 2220 Vecsés, Széchenyi út. 60.ép., Hrsz. 0182/92.

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. www.magzrt.hu.

A DUNSZT Kft. Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére címmel nyújtott be pályázatot. Cégünk 1989 óta végzi műanyag termékek gyártását Vecsésen.

A fejlesztés során az eddigi műszaki és technológiai hiányosságokat szüntettük meg, egy címkenyomó berendezést, egy konfekcionáló gépet és egy vödörfülező gépet szereztünk be.

A berendezések speciális gyártó eszközök, mellyel eddig társaságunk nem rendelkezett.

A vödörfülezővel felváltjuk az eddigi kézzel végzett munkafolyamatot, így nagyobb hatékonysággal, kisebb selejttel számolunk. A konfekcionáló géppel PE tömlőből feltekercselt fóliából tasakot és zsákot tudunk előállítani, így új csomagoló termékekkel jelenünk a piacon. A címkéző gép a doboz anyagába viszi fel a címkét, ez Magyarországon egy teljesen új technológia.

Az új eszközökkel a ráfordított idő jelentősen csökkeni fog, mely egyben minőségi javulás mellett, jelentősen hatékony termék előállítást is eredményez. A társaság a megvásárolt gépekkel szélesebb spektrumban tudja kiszolgálni vevői és partnerei igényeit.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A társaságunk a gyártást mindenkor korszerű eszközökkel és gépekkel kívánja kiszolgálni, mivel ez lehet a garancia versenyképességünk és költséghatékonyságunk javulására.

A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépeknek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedni fog. A fejlesztést a vecsési telephelyünkön valósítottuk meg, mely fejlesztés elősegíti a jelenlegi munkahelyek megtartást.