2014. december 30., kedd 07:11

Professzionális technológiai-, és raktárkapacitás fejlesztés a Dunszt Kft.-nél című projekt befejezése

A DUNSZT Iparcikk Gyártó és Kereskedelmi Kft. több mint 60 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. A projekt a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” pályázati kiírás keretében valósul meg. A projekt összköltsége meghaladta a 121 millió forintot.

 A társaság családi tulajdonban lévő, 25 éves múltra visszatekintő, műanyag termékek, elsősorban műanyag vödrök gyártásával foglalkozó társaság. A projekt technológiai- és raktárkapacitás fejlesztésére irányult, amelynek segítségével a társaság raktározási kapacitása és gyártási volumene növelhetővé vált.

 A társaság a verseny- és adaptációs képességének folyamatos javítására törekszik, melynek az önköltségi szintek csökkentése és a gyártási volumen növelése mellett a hatékonyság javítása az elsődleges célja. Ezen felül a piaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik a társaság. Ennek érdekében valósította meg technológiai fejlesztését, melynek segítségével jelentős lépést tud tenni a versenyképességének további növeléséhez.

A projekt során megépítésre került egy 434,92 m2 alapterületű raktár és előkészítő csarnok a társaság tulajdonában lévő területen található gyártócsarnok mellé. Az új épület lehetőséget biztosít a társaság raktározási és gyártási kapacitásának bővítésére.

Az eszközbeszerzés során 1 db Arburg Műanyag fröccsöntőgép 420C 1000-290 Golden Edition, 2 db Wittman W808 termékeltávolító szervo robot, 1 db PSM-1862/560 ml edény fröccsöntő szerszám, 1db PSM-1861/280 ml fedél fröccsöntő szerszám és 1 db Arburg Allrounder 470H 1000-400 Műanyag fröccsöntőgép került beszerzésre és üzembe helyezésre.

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta gyártási volumenét.